piątek, 27 grudnia 2013

''PnD''


Czas zdradzić gdzie dotarł Macka ''Pomysł na Drewno''. Otóż drewniane ozdoby z Krutyni zawędrowały do Warszawy do Flaming&Co. Piękne miejsce urządzone ze smakiem, wiec tym większa radość, ze Macka ozdoby mogły je udekorować na święta. Pewnie wiele widziały, bo to miejsce bardzo popularne w stolicy.

Zdjęcie: Nie wiecie gdzie zorganizować CHRISTMAS PARTY? Poźno, ale nie wszystko stracone, FLAMING RESTAURANT służy pomocą!
 W przygotowanej ofercie mamy III warianty menu z propozycją za 169zł / 199zł / 239 zł (brutto) za 1 osobę. Wystarczy się z nami skontaktować /restaurant@flaming-co.com.


PRZEKĄSKI ZIMNE PODANE NA STOLE:
- sałatka z suszonej śliwki, wędzonej makreli i balsamico
- pasztet pieczony z pistacjami i żurawiną
- gravadlax z łososia z burakiem i piklowanym ogórkiem
- sałatka z dyni i koziego sera
- roguefort z gruszką, cykorią i orzechowy, dresingiem
- śledź z musem jabłkowym 
- wędzony jesiotr z crostini i morelą
- carpaccio z Kaczki z grzybami i śliwką

ZUPY DO WYBORU:
- krem z dyni piżmowej z pomarańczą, cynamonem lub consome z grzybów z pianką truflową
- zupa prawdziwków, boczku i buraka lub krem z kalafiora z białą czekoladą
- krem z buraka z wędzoną kaczką i jabłkiem
- rybne Bouillabaisse

DANIA GŁÓWNE:
- polędwica wieprzowa marynowana w syropie klonowym z risotto grzybowym i sosem chlebowym
- parowany filet z Łososia Label Rouge z emulsją ostrygową
- beef Bourguignon duszone w Barolo lub Folet z Dorady z porem sosem szampańskim i kawiorem
- gicz Jagnięca z porzeczką lub polędwica z Dorsza duszona w czerwonym winie

DESER:
- Pana Cotta z rumem, rodzynkami i cynamonem
- Panettone Bread & Butter pudding z pomarańczą i kremem angielskim
- fondant czekoladowy z musem orzechowym i Baileysem 
lubBanoffee z suszoną brzoskwinią i lodami whiskey 
                                          Zdjęcie: Christmas in Flaming Places

Na tle Macka łosi oraz choinek Kinga Rusin a poniżej Kasia Tusk.



 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz